Kaposváron a korábban ruhagyárként üzemelő ingatlan 2019 eleje óta a Magyar Pünkösdi Egyház tulajdonában áll. A közel 7000 m2  hasznos alapterületű több szintes gyárépület humánszolgáltató központként üzemel majd.

Az 1987 ősze óta az idősgondozásban szociális szolgáltatást nyújtó kadarkúti idősek otthona férőhely bővítés eredményeképp vásárolta a közel 15 éve kihasználatlan ruhagyár területét. A több mint 30 éves szakmai tapasztalat által, az újonnan épülő idősek otthona részleg már a jelen kor legmodernebb kialakításait tükrözi. Az első ütem befejezése után 12 ellátottal kezdte meg működését. A minőségi szociális szolgáltatások mellett tágas, jól felszerelt lakószobák érhetőek el. A lakók nyugalmát, kényelmét a társalgók, közösségi terek, nővérhívó rendszerrel ellátott szobák biztosítják. A heti szabadidős tevékenységek keretében, kézműves foglalkozások, kirándulások, ismeretterjesztő előadások, felolvasások, születésnapi teadélutánok mellett lehetőség van rendszeresen látogatni a közeli Csiky Gergely Színház előadásait, a Virágfürdő termál részlegét.
Az idősek otthona az ország egész területéről fogad jelentkezőket, négy órás gondozási szükséglet feltételével, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Az ellátás igénybevétele önkéntes, tehát az elhelyezés az ellátást igénylő, illetve annak törvényes képviselője kérelmére történik. Az intézményi elhelyezést minden esetben megelőzi az előgondozás. Ekkor az Otthon munkatársai lakó-, illetve tartózkodási helyén meglátogatják az ellátást igénylőt. Tájékozódnak életkörülményeiről, szociális helyzetéről, egészségügyi állapotáról, gondozási szükségletéről, valamint tájékoztatást nyújtanak az intézmény életéről, válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

A térítési díj és a beköltözéskor fizetendő összeg a szobák nagyságától és az abban lakók számától függ.

 

Még elérhető egy- és kétszemélyes lakószobáink:

Jelentkezés és további információ az MPE Szeretetotthona honlapján: 

https://punkosdiszeretetotthon.hu/jelentkezes/